Hoe ga je om met de ongevraagde mening van een ander?

In de aflevering vandaag bespreek ik een onderwerp dat, volgens mij, voor velen van ons herkenbaar is. ER zijn veel verschillende meningen en visies over de omgang met dieren. Gelukkig maar, want het zorgt ervoor dat we scherp blijven op de omgang met onze dieren en steeds weer nieuwe dingen kunnen leren. 

Maar, soms zijn ongevraagde meningen en adviezen van anderen ook vervelend. Ze kunnen je erg onzeker maken over de omgang met je dier. En dat is voor niemand fijn; niet voor jezelf en je dier. 

Als kersverse paardeneigenaresse ben ik dit thema de afgelopen maanden zelf veel tegengekomen. Hoewel de ongevraagde meningen en adviezen enorm lief bedoeld waren, vond ik het best lastig om hier mee om te gaan. Ik ben blij dat ik er van heb mogen leren en ik deel mijn lessen graag met jullie 😄 

Als ik één ding heb geleerd, is dat het het belangrijkste is dat ik de dingen met mijn dieren op MIJN manier doe. Want dat wat goed voelt voor mij, is ook goed voor mij. En daardoor ook goed voor mijn dieren. Want alleen als ik mij goed voel, kan ik het beste baasje zijn voor mijn dieren. Ik heb geleerd dat ik niet al mijn keuzes hoef uit te leggen of te verantwoorden. En dat ik daarin mijn grenzen mag aangeven. 

Verder deel ik in de podcast aflevering waarom de mening van een ander niet persoonlijk is. Met andere woorden; de mening van een ander zegt meer over diegene dan over jou! Iedereen kijkt namelijk met zijn eigen visie naar de wereld en dat is helemaal oke. Op het moment dat een ander iets over mij of mijn dieren vind, zegt dat alles over die persoon op dat moment. Door ongevraagde meningen niet persoonlijk te nemen, kun je er rustiger mee omgaan en voel je je er minder snel onzeker door. Dieren zijn ware meesters in het niet persoonlijk opvatten van gedrag van anderen. 

Daarnaast bespreek ik in de aflevering hoe ik miscommunicaties tussen mensen zie ontstaan doordat we snel geneigd zijn om aannames te maken en dingen voor elkaar in te vullen, zonder dit te checken bij de ander. Ook bespreek ik hoe miscommunicaties tussen dieren en hun baasjes ontstaan, precies om diezelfde reden. Want mensen maken gemakkelijk aannames over het gedrag van hun dieren. Vaak heeft een dier een hele goede reden om iets op een bepaalde manier te doen en zit er veel meer achter dan dat de meeste mensen denken. 

Ben je nou benieuwd naar de podcast aflevering? Je vind de ‘’In verbinding met je dier podcast’’ op Spotify en Apple Podcast. Of via deze link: https://anchor.fm/in-verbinding-met-je-dier-podcast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *