Het grootste geschenk dat jij je dier kunt geven…

… is onvoorwaardelijke liefde! ❤️ 

In aflevering 18 van de podcast vertel ik je waarom ik onvoorwaardelijke liefde van levensbelang vind voor onze dieren. Maar ook voor onszelf en de mensen om ons heen. 

Veel mensen voelen zich onzeker. Iedereen wil het goed doen en goedgekeurd worden. Maar onzekerheid is niet alleen iets wat mensen ervaren. Ik kom ook veel dieren tegen die zich onzeker voelen en het heel graag heel goed willen doen voor hun baasjes. Vanuit die onzekerheid kunnen dieren heel angstig worden of juist explosief reageren. 

Liefde staat voor mij los van gedrag; ik houd van mijn dieren om wie ze zijn en niet om wat ze doen. Dat betekent dat ik ze in de basis dus altijd accepteer en van ze houd, precies zoals ze zijn. Het betekent ook dat ik hun gedrag niet altijd accepteer, dat hangt van de context af. Maar je dier onvoorwaardelijk liefhebben kan dus altijd, wat er ook gebeurt en wat je dier ook doet. 

Benoem, het liefst zo vaak mogelijk, bewust naar je dier toe hoeveel je van hem houd. En dat jouw liefde voor hem dus onvoorwaardelijk is. Hoewel jouw dier je woorden niet letterlijk verstaat, hebben jouw woorden wel een energie. Een lading. En dat voelt jouw dier haarfijn aan. Je zult merken dat het tonen van je liefde voor je dier een heleboel positieve effecten zal hebben. Door uit te spreken hoeveel je van je dier houd, voelt jouw dier jouw liefde en ervaart je dier meer rust, stabiliteit en (zelf)vertrouwen. 

Naar mijn inziens is onvoorwaardelijke liefde het belangrijkste wat jij je dier kunt geven en de eerste stap op weg naar een betere verbinding met je dier. 

De podcastaflevering luister je via de link in mijn bio (Instagram) of via deze link: https://anchor.fm/in-verbinding-met-je-dier-podcast/episodes/18-Het-grootste-geschenk-dat-jij-je-dier-kunt-geven-is-e1i3ebs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *