”Ik ben sceptisch tegenover mensen die zeggen dat ze met dieren kunnen communiceren”.

Dit vertelde iemand laatst aan mij toen ik vertelde over mijn werk. En ik vond het een hele interessante uitspraak. Dus vandaar dat ik er vandaag ook even een post aan wijd. 

Want, mijn eerste reactie was: wat goed! 😄 Als ik een ding heb gemerkt met mijn dieren, is dat er in dierenland talloze mensen zijn die je kunnen helpen als je met je dier tegen problemen aanloopt. En hoewel ik het fantastisch vind dat al die mensen zulk goed werk doen, heb ik ook gemerkt dat ik niet zomaar iedereen bij mijn dieren laat komen. 

En dat heeft niks te maken met de mensen in kwestie. Iedereen doet zijn /haar werk op zijn/haar eigen manier, naar zijn/haar beste kunnen. Althans, daar ga ik voor nu even vanuit, omdat ik altijd uit ga van het goede in de mens. 

Maar ik heb wel gemerkt dat niet iedereen bij mij en mijn dieren past. Ik heb een eigen visie en manier van omgaan met mijn dieren. Iemand die ik inschakel of om hulp vraag, moet daarbij passen. 

Ik ga geen mensen overtuigen dat ik écht met dieren kan communiceren. Voor mij is het mijn waarheid. En wat een ander daarvan vind, is aan die persoon. Ik ga jou dus ook niet overtuigen dat ik met dieren kan communiceren. Ik weet wat de waarde is van mijn werk en mag mij gelukkig prijzen met allemaal lieve klanten van wie ik ook regelmatig terug hoor wat het effect was op hun dier en henzelf van mijn consult. 

Ik wil je wel aanmoedigen: volg je gevoel. Als je echt voelt, voel je zelf haarfijn aan of je een prettig of onprettig gevoel hebt bij iemand. Heb je een goed gevoel bij iemand? Dan is de kans dat zijn/haar werkwijze bij jou en je dier past ook heel groot. Ik laat alleen mensen bij mijn dieren komen waar ik zelf een goed gevoel bij heb. En tot nu toe heeft dat altijd goed uitgepakt. 

Dus, een beetje sceptisch en kritisch zijn, vind ik alleen maar goed. Het gaat wel om jou en je dier en jullie band. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *