Hoe weet je of je echt contact hebt met een dier?

Afgelopen week kreeg ik een hele leuke vraag in mijn DM’s van iemand die schreef dat ze het gevoel had dat ze af en toe echt in contact stond met haar paard en hoe blij ze daar van werd. Ze sloot haar berichtje af met de vraag ‘’hoe weet je dat je echt contact hebt met een dier?’’. 

Ik werd gelijk helemaal enthousiast van deze vraag en ik besloot er een post over te schijven, omdat ik denk dat dit voor veel mensen heel waardevol kan zijn. 

Want, tja, hoe weet je nou zeker dat je echt in contact bent met je dier? Als ik telepathisch, op zielsniveau, communiceer met een dier, staat mijn hoofd/denken/ego even aan de zijlijn. Waar ik in het dagelijks leven veel kan nadenken en soms ook piekeren, gebeurd dat niet als ik met dieren ga communiceren. Dat komt doordat ik dan bewust ga voelen. Want juist als ik in verbinding sta met mijzelf en mijn gevoel, kan de communicatie van de dieren naar mij toe komen en kan ik het horen en ontvangen. 

Dus eigenlijk is mijn antwoord op deze vraag vrij simpel; als je VOELT dat je in contact staat met je dier, dan is dat zo. Vaak ‘weet’ je gewoon dat het zo is, ook al kun je het technisch gezien niet letterlijk weten. Intuïtief voel je je dier dan zo goed aan, dat je voelt dat het klopt! Je mag dan ook op je gevoel vertrouwen en ervan uitgaan dat je echt in contact bent met je dier! 

En als je je afvraagt of je wel echt in contact staat met je dier, WEET dan dat je denkhoofd weer even naar de voorgrond is gekomen. Op het moment dat je gaat twijfelen of je wel echt in contact staat met je dier, komt dat door je hoofd/verstand/ratio. Het is heel logisch dat je hoofd gaat vragen of je wel echt in contact staat met je dier, want dit is een bijzondere situatie. Omdat wij, mensen, in onze maatschappij zo gewend zijn geraakt aan het veelvoudig gebruiken van ons hoofd (en ons gevoel daarbij wat naar de achtergrond hebben geschoven), is het logisch dat je hoofd gaat twijfelen of dit wel echt is en of je dit wel kan. 

In onze maatschappij word denken erg gewaardeerd. En terecht, want kunnen nadenken is hartstikke handig en heeft veel voordelen. Alleen merk ik dat veel mensen zoveel nadenken dat ze veel minder aandacht besteden aan voelen. En dat is best jammer, want juist het voelen heeft zoveel voordelen. Dieren voelen namelijk wel. En veel. Veel meer dan wij doen. Juist vanuit je gevoel kun je het contact met je dier veel beter en op een veel dieper level aangaan. 

In de cursus die ik aan het ontwikkelen ben, over communiceren met je eigen dier(en), is het verbinden met jezelf en je eigen gevoel de eerste les. In mijn ogen is het ook de belangrijkste stap die je kunt zetten als je wilt leren communiceren met je dier of de communicatie met je dier wilt verbeteren. 

Heb je een vraag n.a.v. deze post? Laat het mij gerust weten! 😄

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *