Zie het grotere plaatje…

Inmiddels hebben wij, mijn moeder en ik, onze grote vriendin Anca alweer meer dan een half jaar 🥰 En ik geloof dat deze foto de bijzonder sterke verbinding tussen Anca en mij wel heel goed illustreert. De afgelopen maanden is onze band nog steeds elke dag sterker en steker geworden. Met de komst van Anca ging mijn grootste jeugd droom in vervulling en ik geniet elke dag van haar. Hopelijk nog voor heel wat jaren. 

Als ik één ding heb geleerd het afgelopen half jaar, dan is het wel dat ik mag focussen op het ‘’grotere plaatje’’. Want lang niet alles verliep (en verloopt) zoals ik van te voren had verwacht of wou. Het afgelopen halfjaar stond ook in het teken van zoeken naar oplossingen voor de uitdagingen waar ik met Anca tegenaan liep (en loop). 

In eerste instantie was ik geneigd om mijn aandacht te focussen op elk klein dingetje dat ‘’mis’’ ging. Ik kon kleine dingen voor mijzelf enorm groot maken en daar dan ook heel lang over piekeren. Anca herinnerde mij er continue aan dat dat niet handig was. Wat ik aandacht geef, groeit. Door te focussen op wat ik niet wou, werd dat alleen maar meer. In plaats van te kijken naar wat er nog niet kon of goed ging, ben ik gaan kijken naar het grotere plaatje. Naar het geheel. Naar alles wat er wel goed ging (en gaat 😄). En dat is een heleboel. 

Het vertrouwen tussen mij en Anca is sterker dan ooit, en tegelijkertijd groeit het nog elke dag. Onze verbinding is een hele bijzondere. 

En dat gevoel, van zo’n sterke band met je dier dat je elkaar volledig begrijpt, gun ik iedereen. Elk mens én elk dier. Dus: focus op wat er goed gaat. Kijk naar het geheel van goede dingen. Bedenk waar je dankbaar voor bent en spreek dat, bij voorkeur, ook uit naar je dier. En je zult vanzelf merken wat voor goeds dat doet voor jullie band 🥰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *