De reden dat jij het NOOIT fout kunt doen…

Het is weer maandag. Een nieuwe week en nieuwe kansen. En… een nieuwe podcast aflevering natuurlijk! 😁 

In aflevering #15 vertel ik waarom jij het NOOIT fout kunt doen met je dier. Tijdens consulten krijg ik namelijk heel vaak de volgende vraag van baasjes: ‘’doe ik het wel goed met mijn dier?’’. En: ‘’kun jij alsjeblieft aan mijn dier vragen of ik in situatie X wel goed handelde?’’. 

Ik begrijp de onzekerheid die achter deze vragen schuilt. Ik wil het ook graag goed doen voor mijn dieren. Maar, elke keer als ik mijn eigen dieren vraag of ik iets goed heb gedaan, kijken ze mij lichtelijk verbaasd aan. Ze vragen dan ‘’waarom maak je je daar nou druk over? Dat is toch helemaal niet nodig?’’. Vaak stellen zij mij ook gerust. 

Van mijn eigen dieren en van de dieren waarmee ik tijdens consulten mag communiceren, heb ik geleerd hoe dieren aankijken tegen ‘’fouten’’ die wij, mensen, maken. Dieren zijn er niet op uit om ons te beoordelen of te veroordelen. Ze gaan niet zitten kijken wat wij allemaal fout doen. Sterker nog, ze geloven helemaal niet in ‘’goed’’ en ‘’fout’’. Dat zijn termen die mensen hebben bedacht en hanteren. 

Dieren zien ‘’fouten’’ als leermomenten. Door ‘’fouten’’ te maken, leer je. Zo simpel is het. 

Je doet wat je moet doen. Je doet wat je kunt op dit moment in je leven. Je handelt naar je beste vermogen. En that’s it. 

Je doet je best. En meer kun je niet doen. 

Als jij handelt met goede bedoelingen, zal je dier dat ongetwijfeld aanvoelen. Dus ook als je dan iets doet wat niet handig uitpakt, voelt jouw dier als nog dat je het goed bedoeld. En zolang jij vanuit een goede bedoeling handelt, kun je het eigenlijk nooit echt fout doen. Sta jezelf dus toe om fouten te maken. Leer en groei. Zo word je een steeds beter baasje voor je dier en komen jullie steeds meer op één lijn. Steeds meer in verbinding. 

In de aflevering vertel ik je ook hoe jij er zelf achter kunt komen of je het goed doet. Hint: het antwoord vind je in jezelf, door te voelen 😉 

Via de link in mijn bio vind je de aflevering van de podcast. Veel luisterplezier! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *