Zelfliefde en dieren

Welke invloed heeft zelfliefde op de band met je dier? 

De afgelopen maanden heb ik mij bezig gehouden met de onvoorwaardelijke liefde voor mijzelf. Liefde die eigenlijk helemaal niet zo onvoorwaardelijk was, maar nu wel steeds meer, met de dag, onvoorwaardelijk word. En ik kan je vertellen dat ik het een onwijs interessant en leerzaam ontwikkelingsproces vind. Niet alleen voor mijzelf, maar ook in de verbinding met mijn dieren levert het enorm veel goeds op. 

Want door onvoorwaardelijk van mijzelf te houden, voel ik mij minder onzeker. Ik twijfel minder of ik het wel goed doe met mijn dieren. Ik voel me minder angstig. Ik vertrouw meer op mijzelf. Ik sta meer en meer in mijn kracht! 

Dieren zijn onvoorwaardelijke liefde. In de kern zijn wij, mensen, dat ook. Alleen zijn wij er wat verder vanaf komen te staan. Het lijkt wel alsof we zijn vergeten om onvoorwaardelijk van onszelf te houden. In plaats daarvan zijn we vooral bezig met onszelf en anderen afkeuren en veroordelen. En zijn we mega goed geworden in onszelf – figuurlijk – de grond in boren en bekritiseren. 

Nou is er natuurlijk niks mis mee om kritisch naar jezelf te kijken. Maar ik zou zeggen; kijk liefdevol kritisch naar jezelf. Dus in plaats van te kijken naar alles wat je ‘verkeerd’ doet, kijk je dan naar alles wat je hebt gedaan. Naar de dingen die je goed vond gaan en de dingen die je minder goed vond gaan. En daar leer je weer van. Het klinkt simpel en eigenlijk is dat het ook wel – mits we wat liefdevoller en vergevingsgezind naar onszelf kunnen kijken. 

In de podcast aflevering van vandaag vertel ik 33 minuten lang over dit onderwerp 😅 Mocht je dat interessant vinden of hier meer over willen weten, dan kun je de aflevering vinden via deze link: https://anchor.fm/in-verbinding-met-je-dier-podcast/episodes/40-Zelfliefde-en-dieren-welke-invloed-heeft-zelfliefde-op-de-band-met-je-dier-e1kpmod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *