Wat kun je doen als je je angstig voelt?

Laatst voelde ik me angstig en onzeker. In mijn hoofd raasde de ene angstige gedachte na de andere langs. Ik twijfelde veel en wist het allemaal even niet zo goed meer. 

Gelukkig voor mij ging ik naar mijn paard en hadden zij en haar kuddegenootjes prachtige wijsheden en tips voor mij. De paarden hielpen mij om mentaal weer tot rust te komen. Zo zeiden ze: 

‘’’Als jij je angstig voelt, komt dat doordat je een gedachte gelooft. Jouw hersenen kunnen het onderscheid niet maken tussen echt gevaar en denkbeeldig gevaar in je gedachten. Voel je angst maar even en ga dan met je aandacht weer terug naar het nu. Want als je echt met je aandacht in het nu bent, zie je dat er helemaal niks is om bang voor te zijn’’. 

En verder: ‘’Volg je hart. Volg je gevoel. Doe wat goed voelt voor jou. Als je je angstig voelt, is dat een teken van disbalans in jou. Dan doe je vaak iets wat in strijd is met jezelf. Iets wat niet bij je past, iets wat je eigenlijk niet wil of iets wat niet goed voor je is. Ga staan voor wat jij wil en wat goed voelt voor jou en doe dat!’’. 

Helder he? Dus, als je je weleens angstig of onzeker voelt, is het de moeite waard om twee dingen te onderzoeken: 

  1. Welke gedachte(n) geloof je waardoor je je angstig voelt? 
  2. Is er iets wat je doet wat niet (meer) bij je past? 

En wat jouw antwoorden ook mogen zijn op bovenstaande vragen, weet dat je het niet direct hoeft op te lossen. Soms (vaak) is het al genoeg om je hier bewust van te zijn. Dat helpt al enorm om om te gaan met je angstige gevoel 😊 

Wil je hier nou meer over weten? Ik heb er een podcast aflevering over opgenomen, waarin ik in 30 minuten nog veel dieper in ga op dit onderwerp en je nog veel meer tips geef. 

Je vind de podcast via deze link: https://anchor.fm/in-verbinding-met-je-dier-podcast/episodes/41-Wat-kun-je-doen-als-je-je-angstig-voelt-e1kvb28

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *