Welke kracht schuilt er in NIKS doen?

Onlangs kwam ik bij mijn paard, Anca. Van tevoren had ik een plan bedacht over wat we konden doen samen. Maar toen ik bij haar kwam, stond ze heerlijk te slapen, samen met de andere paarden uit haar kudde. Ik besloot om helemaal niks te doen… Of, nou ja, bijna niks te doen 😅

Wij leren vaak al vanaf jongs af aan dat, als je iets wil bereiken, je daar hard voor moet werken. Dat je doelen moet stellen en deze moet voltooien. Actie, actie, actie. Doen, doen, doen. En vooral doorgaan. 

Dieren zijn vaak meer gericht op ZIJN. Ze doen van alles, maar voor ons lijkt het soms alsof ze de hele dag niks doen. Dieren helpen ons soms zelfs om uit de ‘doe modus’ te komen en meer te zijn. Meer te genieten van dit moment. Bewuster, met meer aandacht. Dieren helpen ons ook om even niks te doen. 

Ik geloof in de balans. Altijd actie is wat teveel van het goede; het put je uit. Altijd niks doen zou ook niet handig zijn. Volgens mij gaat het om de balans tussen actie en niks doen. Tussen doen en zijn. 

In de podcast aflevering van vandaag vertel ik je hier meer over. Want; welke kracht schuilt er in het niks doen? Wat gebeurt er als je niks doet? En waarom vinden we niks doen zo moeilijk? Mijn paard Anca had een mooie boodschap over niks doen en ook die deel ik in de aflevering. 

Dus. Ben je benieuwd? Je vind de aflevering hier: https://spotifyanchor-web.app.link/e/5sypV36nfsb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *