Onderschatten we de mentale en emotionele gezondheid van onze dieren?

Er staat weer een nieuwe podcast aflevering online! 🥳 In de aflevering van vandaag bespreek ik vier niveaus van gezondheid. Die gelden trouwens niet alleen voor dieren, maar ook voor mensen. 

De vier niveaus zijn: 

  • Fysiek 
  • Emotioneel 
  • Mentaal 
  • Spiritueel/Zielsniveau 

Als dierencoach kom ik heel vaak baasjes tegen die super goed voor hun dieren zorgen. Op fysiek vlak komen deze dieren niks te kort: de beste huisvesting, genoeg beweging en het beste eten. 

Maar… deze baasjes hebben vaak niet door dat er bij dieren, net als bij mensen, ook sprake is van een emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. En dat één probleem op één van deze niveaus ervoor zorgt dat alle niveaus, en dus het hele dier, uit balans raken.

Mensen maken een beslissing voor hun dier en soms vergeten ze dan om te kijken welke impact dat mentaal en emotioneel heeft op hun dier. Zo sprak ik een keer een paard dat, in zijn ogen, ‘zomaar’ was verhuist. Zijn baasjes hadden dat met de beste bedoeling gedaan, maar het paard was er niet op voorbereid en had geen idee wat er ging gebeuren. Tot hij opeens de trailer op moest en op een compleet andere plek, met hele andere paarden, terecht kwam. Hij was er flink van in de war en het duurde maanden tot hij weer tot rust kwam en accepteerde dat hij op een andere plek moest wonen. 

Door je bewust te zijn van de verschillende niveaus en de verschillende behoeften die daarbij horen, kun je een heleboel problemen voorkomen. En daar worden we dan weer blij van, want een gelukkig dier is een gelukkig baasje. Toch?

In de podcast aflevering van vandaag leg ik je uit hoe je de vier niveaus kunt herkennen en problemen kunt oplossen. Wil je hier meer over weten? Je vind de aflevering hier: https://anchor.fm/in-verbinding-met-je-dier-podcast/episodes/42-Onderschatten-we-de-mentale-en-emotionele-gezondheid-van-onze-dieren-e1l2qdg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *