Wat als je vastloopt met je dier?

Ik ben, over het algemeen, een vrij zachtaardig persoon 😅 Daardoor denken mensen soms dat ik nooit boos word en niet zo snel gefrustreerd raak. Maar niks is minder waar, want ik ben ook maar een mens 😂 

Juist ook ik loop soms vast met mijn dieren. In de podcast aflevering van vandaag, vertel ik iets over een proces dat ik doorloop met mijn paard Anca. Een proces waar ook onzekerheid, een gevoel van falen en frustratie een rol bij spelen. En dat is niet per se heel leuk, maar wel oke. Want juist van zo’n proces mag ik weer een heleboel leren. 

Maar hoe ga je ermee om als je vastloopt met je dier? Je kunt daar op verschillende manieren mee omgaan. Soms worden mensen boos op hun dier. Dat deed ik eerder ook, maar daarna voelde ik mij altijd nog slechter. En schuldig naar mijn dieren toe 😬🙈

Dus boos worden mag, soms floept het er zo uit. Maar het heeft niet mijn voorkeur. Als de frustratie bij mij oploopt, gaf ik mijzelf een time-out. Even een pauze, om de frustratie wel te voelen, maar er niet naar te handelen. 

Als ik vastloop met een van mijn dieren, zet ik een stapje terug. Ik slaap er een nachtje over en rust uit. Zodat ik er later weer met een frisse blik naar kan kijken. 

Want op het moment dat ik mij gefrustreerd, gestrest en moe voel, zie ik eigenlijk alleen nog maar de dingen die niet goed gaan. En dat is niet bepaald helpend 😅 Als ik uitgerust ben, kan ik weer helder en positief kijken naar de situatie waarin ik vastloop met mijn dier. 

Tot slot: dieren hebben vaak ook hele goede ideeën over een oplossing. In de podcast aflevering leg ik je uit hoe dat zit en met welke oplossing Anca kwam toen zij het erf niet af durfde en ik toch met haar wou wandelen. 

Je vind de nieuwe aflevering ‘’Wat als je vastloopt met je dier?’’ door de ‘’In Verbinding Met Je Dier’’ podcast op te zoeken op Spotify, Apple Podcasts of via deze link: https://anchor.fm/in-verbinding-met-je-dier-podcast/episodes/21-Wat-als-je-vastloopt-met-je-dier-e1ifjoh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *