Hoe ga je om met onzeker zijn?

Het is weer tijd voor een nieuwe aflevering van de ‘In Verbinding Met Je Dier’ Podcast! 😁 Mijn stem is de afgelopen week gelukkig weer helemaal beter geworden. En dat is heel fijn, want ik heb het podcasten oprecht gemist. Dus vanochtend heb ik direct een nieuwe afleiding opgenomen. Deze keer een die gaat over onzeker zijn en hoe je daar mee om kunt gaan. 

Want. Ik kom dagelijks een heleboel mensen tegen die zich enorm onzeker voelen. Zeker ook in de omgang met hun dieren. Ze vragen mij dan ook vaak ‘’doe ik het wel goed? Wat kan ik nog beter doen voor mijn dier? Vind mijn dier dat ik het goed doe?’’. En ik zeg dan vaak, en dat heb ik hier ook al vaker geschreven, dat er geen reden is om onzeker te zijn. Dat je best onzeker mag zijn, maar dat het niet nodig is. Want je doet precies dat wat in je vermogen ligt, met de beste bedoelingen. En dat is genoeg. 

Maar, de afgelopen tijd heb ik zelf mogen ervaren dat onzeker zijn er echt mag zijn. Ik was namelijk zelf snel geneigd om onzekerheden die ik voelde te negeren, een beetje aan de kant te zetten en te focussen op de positieve kanten van een situatie of uitdaging die ik tegenkwam. En hoewel dat prima was, merkte ik de afgelopen tijd dat het voor mij heel goed is als ik mijn onzekerheden er ook laat zijn. 

In de aflevering van vandaag deel ik een aantal stappen die je kunt doorlopen om met je onzekerheid om te gaan: 

  1. VOEL je onzekerheid. 
  2. Focus je op de situatie NU. 
  3. Stap weer in het vertrouwen door je eigen kracht in jezelf te voelen. 
  4. Tijd voor actie; wat kun je doen om de situatie op te lossen op een manier die bij jou past? 

Zelf ging ik dus, als ik mij onzeker voelde, direct door naar stap 4 😅 Gelukkig heb ik daar inmiddels van geleerd. 

Ben je nou benieuwd wat ik precies bedoel met al die stappen? 🤔 In de podcast aflevering, nummer 20, leg ik het uit. Je vind de aflevering op Spotify, Apple Podcasts of via deze link: https://anchor.fm/in-verbinding-met-je-dier-podcast

Veel luisterplezier! 😄 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *