Wat als je je voelt falen als baasje?

Als je denkt ‘’ik doe het niet goed, ik moet het beter doen…’’. 🤔😬 

Of, wat als je je weleens schuldig voelt naar je dier? Of als je je weleens schaamt over hoe je iets doet (of niet doet) met je dier? 

Als je dit herkent, heb ik goed nieuws voor je! Je bent namelijk niet de enige 🙈😅 Regelmatig spreek ik mensen die zich voelen falen/schuldig voelen of zich schamen… En, ik heb het zelf ook. Daarover vertel ik je in de nieuwste podcast aflevering, nummer 32, meer. 

Want, tja. Deze gevoelens en bijbehorende gedachten zijn naar. Heel naar. Toen ik mij onlangs ergens voor schaamde, was ik geneigd om dat snel weg te duwen en niet te voelen. En dat had behoorlijk veel invloed op mijzelf en op het contact met mijn dieren. 

Gelukkig werd ik mij daarvan bewust en kon ik mijn gevoel daardoor bewust voelen. Dat hielp een hoop. Doordat ik de schaamte voelde, ontdekte ik de gedachte die erachter lag; ‘’ik ben niet goed genoeg. Ik faal als baasje’’. En natuurlijk klinkt dat niet leuk, maar doordat ik mij bewust werd van deze gedachten, kon ik ze zien en loslaten. Op die manier hoef ik mij nu niet meer te schamen en kon ik rustig naar een oplossing zoeken voor de uitdaging die ik tegenkwam. 

Ben je nou benieuwd waar ik mij precies voor schaamde? En waarom ik mij voelde falen als baasje? En wil je weten hoe je zelf met gevoelens als schaamte, schuld en falen om kunt gaan? Je vind de podcastaflevering via deze link: https://anchor.fm/in-verbinding-met-je-dier-podcast/episodes/32-Wat-als-je-je-voelt-falen-als-baasje-e1jsg41

En verder: onthoud dat jij je gedachten en gevoelens NIET bent. Het zijn tijdelijke ervaringen. Ze komen en ze gaan. Je bent precies goed zoals je bent. Je doet je uiterste best voor je dier. En dat is precies goed genoeg. 

Fijne dag! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *