Meebewegen of verzetten?

Toen ik vorige week corona had, kon ik het niet laten om toch te podcasten. En dat vond ik best een goed teken; het geeft aan hoe leuk ik het podcasten vind 😄 

Juist doordat ik ziek was, kwam ik voor een keuze te staan. Verzetten tegen dat wat zich aandiende, of mee bewegen? In eerste instantie baalde ik flink en verzette ik mij. Maar: verzet houd stand. Toen ik mijn verzet had gevoeld en de ruimte had gegeven om er te zijn, kon ik het loslaten en meebewegen met dat wat er op dat moment was. 

Dit onderwerp heeft ook betrekking op de manier waarop we met onze dieren omgaan. Op het moment dat je dier iets doet wat je niet wilt, of als je met je dier tegen een probleem aanloopt, baal je. Of voel je je falen. Of schaam je je. Of voel je je teleurgesteld. En dat mag. Maar als je je verzet tegen wat er gebeurd (is), raak je verstard en is het erg moeilijk om een fijne oplossing te vinden. 

Juist door mee te bewegen, te accepteren en te vertrouwen, kun je ontspannen. En kun je kijken naar wat er wel werkt. Kijken naar wat er wel goed gaat. En vanuit daar kun je een fijne oplossing vinden, die voor zowel jou als je dier werkt. Vanuit daar kun je de verbinding met je dier weer opnieuw aangaan. 

Ben je benieuwd hoe je vanuit je verzet de sprong kunt maken naar  het meebewegen? In aflevering 33 leg ik je uit hoe dit zit 😄 De link naar de aflevering vind je hier: https://anchor.fm/in-verbinding-met-je-dier-podcast/episodes/33-Meebewegen-of-verzetten-e1k6elv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *