Vertrouw, vertrouw, vertrouw…

Als ik één ding heb geleerd de afgelopen tijd, is het wel de les van vertrouwen. Want hoewel er natuurlijk een heleboel nare dingen gebeuren in de wereld en die allemaal heel beangstigend kunnen zijn, merk ik steeds weer dat vertrouwen (in elk geval voor mij) de waarheid is. Vertrouwen is onze natuurlijke staat van zijn. 

Als je naar gedrag van je dier kijkt, en dan zeker ongewenst gedrag, kun je dat doen vanuit twee verschillende perspectieven. Je kunt vanuit angst naar je dier kijken. Dan zie je vooral alles wat er nog niet goed gaat. Je kunt ook vanuit vertrouwen naar je dier kijken. Dan zie je de dingen die wel goed gaan en hoe sterk jullie band is. En dat jullie band met de dag sterker en sterker word. Hoe mooi! Vanuit vertrouwen naar je dier kijken, zorgt er ook voor dat je meer kunt genieten van alle kleine, ogenschijnlijke simpele, dingen. En juist daarin zit het geluk. 

Ik vind best vaak dingen spannend en eng. Onlangs realiseerde ik mij dat dat komt omdat mijn verstand (of ego, het is maar net hoe je het wilt noemen) mij heel graag wil beschermen tegen eventuele gevaren. En dat is helemaal oke. Maar soms weerhoud mij dat er wel van om iets te doen wat ik graag wil en dat vind ik dan behoorlijk vervelend. Ik leerde dat vertrouwen de beste ‘’bescherming’’ is die er is; door te vertrouwen, ga ik er van uit dat ik veilig ben en heb ik eigenlijk geen bescherming meer nodig 😅 Het klinkt dus heel paradoxaal, maar vertrouwen is de beste bescherming. 

In de podcast aflevering van vandaag vertel ik meer over het vertrouwen en bang zijn. Ik vertel je waarom het zo belangrijk is om je angst te aanvaarden en hoe je ermee om kunt gaan. Ik vertel je waarom jij je angst NIET bent en waarom angst nodig is om te kunnen vertrouwen. En ik vertel je wat vertrouwen je oplevert in de verbinding met je dier. Dus, ik zou zeggen; lekker gaan luisteren! Je vind de aflevering via deze link:  https://anchor.fm/in-verbinding-met-je-dier-podcast/episodes/31-Vertrouw–vertrouw–vertrouw-e1jp1l1  Of door de ‘’in verbinding met je dier’’ podcast op te zoeken op Spotify of Apple podcasts. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *