5 dingen die je NIET moet doen als je je zorgen maakt om je dier.

Waarschijnlijk herken je dit wel: je dier voelt zich niet fit en jij maakt je direct zorgen. Want, als je dier zich niet goed voelt, voel jij je ook niet goed. En omdat je het beste wilt voor je dier, ga je direct over tot actie. Want, je wil dit zo snel mogelijk oplossen voor je dier! 

Onlangs had ik meerdere consulten op dezelfde dag, waarin meerdere baasjes dit proces van zich zorgen maken om hun dier beschreven. En ik herkende het he-le-maal, want als er iemand goed is in zich zorgen maken om haar dieren… dan ben ik dat wel 😅🙈 

Van mijn dieren heb ik geleerd dat ik mij te vaak druk maak om dingen waar ik mij helemaal geen zorgen om hoef te maken… Vaak kijken ze mij dan ook verbaasd aan en zeggen ze ‘’joh, geen zorgen, het komt echt wel goed’’. 

Omdat ik zie dat veel van mijn klanten en volgers zich net zo’n zorgen kunnen maken als ik, heb ik voor jullie een podcast aflevering opgenomen waarin ik vertel wat je vooral NIET moet doen als je je zorgen maakt om je dier: 

  1. Reageer je zorgen/stress rondom je zorgen NIET af op anderen. Vaak willen andere mensen met opmerkingen als ‘’het valt allemaal wel mee, maak je toch niet zo druk’’ je namelijk alleen maar gerust stellen. 
  2. Ga NIET googelen 🙈 Op Google vind je de meest enge horror verhalen rondom de symptomen die je dier vertoont. Als je dier echt iets mankeert, ga er dan mee naar een dierenarts. 
  3. Duw je zorgen NIET weg, maar voel ze. 
  4. Streef NIET direct een oplossing na. Heel vaak willen wij het direct oplossen en gaan we daarin voorbij aan onze dieren, terwijl het zichzelf soms ook oplost. (Hierbij moet ik wel een kleine toevoeging zetten: als je dier echt acuut hulp nodig heeft, moet je natuurlijk wel direct actie ondernemen). 
  5. Je zorgen NIET serieus nemen is niet handig om te doen. Jij kent je dier het allerbeste en jij voelt het echt wel aan als er iets niet klopt en je dier zich anders gedraagt dan normaal… Vertrouw hierin op je intuïtie. 

Als je mij al langer volgt, weet je dat ik liever focus op wat je WEL moet doen. Focussen op wat je NIET moet doen werkt namelijk niet zo goed. Daarom vertel ik je in de podcast aflevering ook wat je WEL kunt doen als je je zorgen maakt om je dier. Ben je benieuwd? Je vind de aflevering hier: https://anchor.fm/in-verbinding-met-je-dier-podcast/episodes/30-Deze-5-dingen-moet-je-NIET-doen-als-je-je-zorgen-maakt-om-je-dier-e1jiias

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *