Maak jij je zorgen om je dier? Goed bezig!

Heel veel mensen maken zich zorgen om hun dieren. Ik ben er zelf ook heel erg goed in. En ik vond het eigenlijk altijd een heel vervelend gevoel. 

Maar, wist je dat je zorgen maken om je dier ook heel veel voordelen heeft? Het geeft aan hoe betrokken jij bent bij je dier. En dat je het aller-, allerbeste voor je dier wilt. En dat je bereid bent om daar alles voor te doen wat in vermogen ligt! En dat zijn hele mooie eigenschappen. 

Als je je zorgen maakt om je dier, kan het helpen om advies of hulp te vragen aan andere mensen om je heen. Soms krijg je een advies waar je iets mee kunt en soms ook niet. Beiden zijn oke, zolang jij vooral doet waar jij je het beste bij voelt. 

Soms raken mensen namelijk best wel in de war van allerlei tegenstrijdige adviezen en meningen. Mijn tip is dan ook: doe wat het beste voelt voor jou. Voel je er een JA gevoel bij? Dan doe je het! Voel je er een NEE gevoel bij? Dan doe je het niet. Voel je een twijfel? Dan doe je het niet. Of wacht je nog even. Of dan onderzoek je waar die twijfel bij jezelf vandaan komt. In elk geval mag je op je gevoel vertrouwen; het geeft vaak heel goed aan wat het beste is voor jou. En ik geloof er in dat wat het beste is voor jou, ook het beste is voor je dier. 

In podcast aflevering 24 vertel ik nog veel meer over dit onderwerp en geef ik je nog meer aanvullende tips. Dus, als je het interessant vind of je herkent in dit thema, luister dan vooral even de nieuwe aflevering 😄 Je vind de ‘’In Verbinding Met Je Dier’’ podcast op Spotify en Apple podcasts. Of via deze link: https://anchor.fm/in-verbinding-met-je-dier-podcast/episodes/24-Maak-jij-je-zorgen-om-je-dier–Goed-bezig-e1irftn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *