De waarde van NIKS doen

Misschien herken je het volgende wel: 

Je dier heeft een probleem/voelt zich niet fit/ kan iets niet. Als betrokken baasje maak je je zorgen en wil je direct hulp inschakelen. Want: het probleem MOET opgelost worden! Toch? 

Voor mijzelf is het in elk geval heel herkenbaar. Ik wil het beste voor mijn dieren en juist daarom ben ik snel geneigd om problemen aan te pakken en op te lossen. Hoewel daar niks mis mee is, zie ik het mijzelf en anderen steeds sneller en met een druk erop doen. Dan forceren we een oplossing. En achteraf blijkt dat dan vaak helemaal niet zo goed te werken als gehoopt. 

Op zich is er niks mis mee om dingen op te willen lossen, alleen gaan we daarin soms te snel. Even niks doen, een pauze nemen, het even aankijken… dat kan dan heel waardevol zijn. Want: soms lossen dingen zich vanzelf op. Of soms is de rust die het niks doen oplevert essentieel om dichter bij de oplossing te kunnen komen. 

Hoe vervelend een probleem ook kan zijn, soms is het goed om het er gewoon even te laten zijn. Soms mag het probleem gewoon even gezien en gevoeld worden en dan is dat genoeg. 

In de podcastaflevering van vandaag vertel ik hoe ik deze les leerde van mijn eigen paard en wat even niks doen kan opleveren voor jou en je dier. Ben je benieuwd naar de aflevering? Je vind ‘m op Spotify, Apple Podcasts of via deze link: https://anchor.fm/in-verbinding-met-je-dier-podcast/episodes/25-De-waarde-van-NIKS-doen-e1itsje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *