”Je kiest niet wat je meemaakt, maar wel hoe je ermee omgaat”.

Een paar jaar geleden werd dit tegen mij gezegd. Toen vond ik het de meest irritante opmerking die ik ooit had gehoord 🙈 Nu snap ik ‘m. 

In je leven maak je leuke dingen mee, dingen waar je misschien wel zelf voor hebt gekozen. Maar je maakt ook altijd dingen mee die je niet leuk vind. Dingen die je mega uitdagen. Dingen die je moeilijk vind. Daarin kies je er waarschijnlijk niet voor om deze mee te maken, maar toch maak je ze mee. 

Gelukkig kun je dan nog wél kiezen hoe je ermee omgaat. 

En dat geld ook voor de uitdagingen waar je tegen aanloopt met je dier: ook daarbij kun je kiezen hoe je ermee omgaat. Volgens mij heb je altijd twee opties: handel je vanuit liefde? Of vanuit angst? Wat wil je? 

Als je vanuit liefde wilt handelen naar je dier toe, kijk dan eens hoe dat eruit zou zien. En hoe zou het eruit zien als je vanuit angst zou handelen? Ik ben er een enorm voorstander van om te doen wat het beste voelt voor jou en voor je dier. Dat wat bij jullie past. Daarom zal een handeling vanuit liefde er voor iedereen weer anders uit zien en kan ik je geen kant-en-klare oplossing aanreiken. 

Door zelf een keuze te maken in hoe je omgaat met welke uitdagingen je ook tegenkomt met je dier, neem je verantwoordelijkheid voor jezelf en je taak als baasje. En daarbij kan het heel fijn zijn om te ervaren dat je zelf in staat bent om invloed uit te oefenen op de situatie. Vaak kun je veel meer dan jezelf denkt. Vertrouw op jezelf. Je maakt dat mee, wat je aankunt. Ook al voelt dat misschien niet altijd zo 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *