Je dier heeft meer door dan je denkt!

Hoewel dieren natuurlijk geen verbale mensen taal spreken, verstaan ze wel de universele taal van energie. Ze voelen haarfijn aan hoe wij ons voelen, waar wij over nadenken en ze begrijpen zelfs de lading van woorden. Daardoor hebben ze veel meer door dan dat de meeste mensen denken. 

Sommige mensen mopperen weleens op hun dier en noemen het dier dan bijvoorbeeld ‘lui’, ‘dom’, ‘lomp’ etc. Wat zij niet doorhebben, is dat dieren de lading van zulke woorden goed aanvoelen. Ze verstaan niet de letterlijke betekenis van het woord, maar ze voelen wel aan dat er negatief over ze gesproken en gedacht word. 

Stel je eens voor hoe het zou voelen als je weet dat er negatief over je gesproken word… wat doet dat met je zelfbeeld en je zelfvertrouwen? Op mij zou het zeker geen positief effect hebben. Veel dieren willen het graag heel goed doen voor hun baasjes en worden mega onzeker van negatieve uitspraken. En vanuit die onzekerheid gaan ze hun best doen om extra positieve aandacht en bevestiging te krijgen van hun baasje, maar dat doen ze dan vaak op een hele onhandige manier, die mensen dan weer als opdringerig of vervelend kunnen ervaren. Zo kunnen mens en dier in een vicieuze, negatieve cirkel belanden, waarbij ze steeds meer uit verbinding gaan met elkaar. Zonde! 

Wees je je dus bewust van wat jij tegen en over je dier zegt, zelfs als het dier er niet bij is. Want ook dan voelt het dier aan hoe jij over hem denkt. Schenk je dier onvoorwaardelijke liefde, dat is het grootste goed dat je hem kunt geven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *