Er bestaat geen goed, maar ook geen fout.

Als je alles rustig en zonder oordeel bekijkt, is er geen goed of fout. Dan is alles neutraal. Er is geen positief of negatief; alles is simpelweg zoals het is. 

Veel dieren vinden alledaagse dingen of activiteiten zeker wel fijn of juist vervelend, maar in de basis denken dieren niet in ‘goed’ of ‘fout’. Als ze goed in hun vel zitten, bekijken ze alles rustig en neutraal. 

Waar wij, de baasjes, ons nog zorgen kunnen maken om onze dieren, doen de dieren dat zelf maar weinig. Ook twijfels die wij vaak hebben (‘’doe ik het wel goed met mijn dier? Vind mijn dier het wel leuk?’’), vinden de meeste dieren onterecht. Tijdens het grootste deel van de consulten die ik mag doen, geven dieren door aan hun baasjes dat ze zich echt geen zorgen hoeven te maken. 

Wij, mensen, zijn gewend om alles in hokjes te kaderen. Dat is handig en geeft ook wat overzicht en houvast. Maar probeer vandaag eens, net zoals de dieren, neutraal te kijken naar wat is en wat zich aandient. Zonder oordeel en met een milde blik. Ik ben benieuwd wat het jou, zeker in relatie tot je dier, oplevert 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *