Ontspanning

Onlangs had ik een consult met een paard en haar eigenaresse. Tijdens het consult kwam het onderwerp ‘’ontspanning’’ naar voren. Want, dit paard en haar eigenaresse hebben een enorm sterke band en zijn super goed op elkaar ingespeeld. Ze voelen beiden alles van elkaar aan. En dat is natuurlijk super handig en fijn, maar soms zorgt het ook voor wat uitdaging. Dit paard en haar eigenaresse rijden namelijk veel in het bos, iets wat de eigenaresse best wel spannend vind. Ze wil graag dat zij en haar paard veilig zijn, logisch. 

De spanning van de eigenaresse, werd door het paard haarfijn aangevoeld en overgenomen. Dat zorgde ervoor dat het paard het buiten rijden ook spannend begon te vinden en veel ging stil staan. De eigenaresse werd daar onzeker door en daardoor steeg ook haar spanning. Eigenlijk beïnvloedde dit duo elkaar dus enorm! 

Tijdens het consult had het paard een boodschap voor haar eigenaresse: ‘’Ik ontspan, als jij ontspant’’. Daarmee wou ze zeggen dat de eigenaresse haar kon helpen om om te gaan met de spanning, door zelf te ontspannen. 

Juist als je zo’n sterke band heb met je dier dat jullie elkaar beïnvloeden, kun je dit dus bewust inzetten om je dier en de situatie op een positieve manier te beïnvloeden 🤔😉 En dat klinkt simpel, maar uit eigen ervaring weet ik dat dit soms nog best een uitdaging kan zijn 😅 Toch is het een fijne manier om samen te kunnen werken met je dier. 

Op welke manier beïnvloeden jij en je dier elkaar? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *