Collin

Een tijdje geleden heb ik twee keer een consult mogen doen met hondje Boef en haar baasjes Collin en Elcke. Wat een onwijs leuke hond en wat ben ik blij dat ik ze heb kunnen helpen. In deze review lees je hoe Collin de consulten heeft ervaren: 

‘’Anky is heel benaderbaar en stelt jou en je dier heel natuurlijk en snel op jullie gemak. Ze reageert snel op vragen en een afspraak inplannen is ondanks haar drukke bezigheden snel geregeld. Los van dat alles is Anky gezellig, warm en behulpzaam, maar ze blijft altijd professioneel met de focus op het verbeteren van de band en communicatie tussen mens en dier.


Anky haar werkwijze is heel prettig. Ze vertelt wat ze doet en hoe ze communiceert. Er is geen sprake van zweverig gedoe, maar ze fungeert meer als tolk tussen het baasje en dier. Ze hoort de baasjes of de hond aan en koppelt dat terug. Ik ervaar dat als heel prettig. Als journalist ben ik van de feiten en sta ik sceptisch tegenover deze manier van coaching. Echter, zoals Boef tot rust kwam en ons, maar ook Anky recht aankeek toen Anky aan het ‘tolken’ was, ik ben er nog van onder de indruk. Dit gebeurde zowel bij het fysieke als online consult. De rust van Boef bij Anky stond echt haaks op de energie die wij baasjes uitstraalden en die Boef normaliter zelf heeft als ze in een vreemde ruimte bij vreemde mensen is, of wij er nou wel of niet bij zijn. Je voelt en merkt vooral aan je dier dat Anky een connectie met dieren heeft die heel uitzonderlijk is.

We begrijpen Boef nu beter, waarom ze soms reageert zoals ze reageert. Het beschermen van haar territorium (de tuin) is minder geworden omdat we via Anky konden uitleggen dat er geen vreemde mensen in de tuin komen. Als ze blaft en daarmee ons probeert te beschermen, is ze sneller uit de drang te halen. Ze gelooft sneller dat de tuin en wij weer ‘veilig’ zijn. Ook belangrijk is dat we haar nu meer de ruimte geven om rust voor zichzelf te zoeken. Als het druk is in huis, hebben we afgesproken dat ze naar boven mag om te slapen in één van de kantoren. Laatst ging ze voor de deur liggen zoals we hadden afgesproken bij Anky en niet getraind. Dat was heel bijzonder en heeft haar goed gedaan. Het grootste verschil is te merken bij haar vuurwerkangst. We moedigen Boef dankzij Anky nu veel meer aan, we hebben haar angst/vluchtgedrag nooit bestraft, maar we steunen haar nu nog meer. Het zorgt ervoor dat ze sneller haar angst en vluchtgedrag loslaat en ze weer een soort van functioneert in plaats van als een bevend rietje niet meer kunnen bewegen of als een gek aan de riem trekken.

Dankzij de consulten hebben we nu meer begrip voor elkaar en het is fijn dat Boef ook niet meer bang is dat we haar achterlaten. We hebben in beide gesprekken Boef gerust kunnen stellen, beter leren kennen en vooral aan elkaar duidelijk kunnen maken hoe gek we op elkaar zijn en we allebei ons best voor elkaar doen en dat enorm waarderen’’. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *