Laat je geluk niet afhangen van je dier…

Misschien herken je het wel; met je dier gaat (nog) niet alles zoals je graag wilt. Je hebt een droom of doel dat je graag samen met je dier wilt behalen. Maar het lukt nog niet en daar baal je van…

Je kunt dan twee dingen doen: 

  1. Je denkt ‘’als ik het doel behaal met mijn dier / als mijn dier veranderd, dan voel ik mij gelukkig/tevreden/goed genoeg’’. 
  2. Je denkt ‘’oke, het gaat nu nog niet helemaal zoals ik wil, maar ik kies ervoor om te kijken naar wat er nu wel goed gaat. Ik let op de kleine successen en vooruitgangen die we boeken en daar focus ik mij op’’. 

Welke optie spreekt jou het meest aan?

En: wat denk je dat er gebeurd als je optie 1 kiest? Als jij je geluk laat afhangen van het behalen van het doel of van het gedrag van je dier, kun je lang zoeken naar je geluk 🙈😅 

Als je voor de tweede optie gaat, en je er bewust voor kiest om jezelf een positieve mindset aan te leren, kun je geluk vinden in de kleine dingen die NU al goed gaan. In dat wat er nu al is. En ik kan je vertellen; daar ga je je hartstikke goed door voelen. 

Door er bewust voor te kiezen om te focussen op wat er goed gaat, maak je jezelf verantwoordelijk voor je geluk en laat je het niet afhangen van de situatie of je dier. Het leuke daar aan is, dat alles in 1 keer een stuk makkelijker en meer vanzelf gaat. De energie kan stromen en voor je het goed en wel doorhebt, behaal je dat doel. Of doe je wat je altijd al wou doen. 

In podcast aflevering 46 vertel ik je meer over dit onderwerp 😊 Ik neem je kort mee in het proces dat ik nu doorloop met mijn paard en de keuzes die ik heb gemaakt in mijn mindset en wat mij dat oplevert. En zoals altijd geef ik je ook een paar tips om zelf verantwoordelijkheid te dragen voor jouw geluk, jouw keuzes en jouw doel. Juist zodat je nog fijner en liefdevoller kunt gaan samenwerken met je dier! 🥰 

Je vind de podcast aflevering via deze link: https://spotifyanchor-web.app.link/e/SfaYZs6MZsb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *