Hoe ga je om met afscheid nemen van je dier?

Houden van dieren heeft enorm veel voordelen en brengt heel veel geluk, maar dieren hebben ook een nadeel. Ze worden helaas niet zo oud als wij. Als baasje weet je dat je op een dag afscheid zult moeten nemen van je dier. Hoe moeilijk dat ook is. 

Omdat ik de laatste tijd meerdere keer de vraag kreeg ‘’hoe weet ik nou wanneer het het juiste moment is om mijn dier in te laten slapen?’’, besloot ik om hier een podcast aflevering aan te wijden. Want het is (en blijft) een super, super lastige beslissing om te moeten maken voor je dier. Als baasje wil je het beste voor je dier. En als het zo ver komt dat het lichaam van je dier eigenlijk op is, wil je niet te lang wachten met het inslapen. Je wilt immers voorkomen dat je dier onnodig pijn heeft. Maar tegelijkertijd wil je je dier ook niet te vroeg in laten slapen, zeker als hij ook nog goede momenten heeft… 

In podcast aflevering 29 deel ik waarom er geen ‘’te vroeg’’ of ‘’te laat’’ bestaat volgens de dieren. Ook bespreek ik hoe dieren – in het algemeen – aankijken tegen de dood en het nemen van afscheid. Ze hebben er namelijk een hele mooie visie op. Daarnaast deel ik in de afleveringen mijn eigen ervaringen met het afscheid nemen van mijn dieren die zijn overleden. 

Je vind de aflevering hier: https://anchor.fm/in-verbinding-met-je-dier-podcast/episodes/29-Hoe-ga-je-om-met-afscheid-nemen-van-je-dier-e1jesrd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *