Dé manier is JOUW manier!

Met grote regelmaat krijg ik hele praktische vragen. Bijvoorbeeld ‘’wanneer zal ik mijn kat ontwormen?’’ of ‘’wil mijn hond liever een halsband of tuig om?’’. En hoewel ik die vragen helemaal begrijp en ik graag meedenk, heb ik vaak niet echt een antwoord op deze vragen 🙈

En dat zit zo: wat ik doe, de manier waarop ik iets aanpak met mijn dieren, is dé manier voor mij. Dat wat ik doe, is geen heilige oplossing die voor iedereen werkt. Het werkt voor mij en voor mijn dieren zolang het goed voor ons voelt en we er tevreden over zijn. En that’s it. Ik kan niet bepalen wat goed is voor een ander. En dat is ook helemaal niet de bedoeling. 

Tijdens consulten vraag ik met alle plezier aan de dieren van de vraagstellers wat hun voorkeur heeft. Ik vind het prachtig om te zien hoeveel mensen verschillende opties met hun dieren willen overleggen. De dieren kunnen dat meestal ook hartstikke waarderen. Maar ook hierin geld: doe wat goed voelt voor jou. Dat wat goed voelt, is dé manier voor JOU! 

Als je iemand dus iets op een hele andere manier met zijn/haar dier ziet doen, wil dat niet zeggen dat jouw aanpak niet goed is. Iedereen doet het op zijn eigen manier en alles is oke. Elk dier heeft ook weer wat anders nodig. 

In de podcast aflevering van vandaag vertel ik je hier meer over. Wil je de aflevering luisteren? Je vind de link naar aflevering 36 hier: https://anchor.fm/in-verbinding-met-je-dier-podcast/episodes/36-D-manier-is-JOUW-manier-e1kmdt2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *