De grootste les die ik heb geleerd in mijn 1e jaar als dierencoach.

Jaaa, begin augustus bestond mijn bedrijf 1 jaar! 🥳 Dat vormde genoeg aanleiding voor mij om even terug te kijken op dit eerste jaar en alles wat ik heb mogen doen. Ik ben zo dankbaar! 

En terwijl ik hierover nadacht, realiseerde ik mij ook de grootste les die ik het afgelopen jaar heb mogen leren: volg altijd je hart ❤️ 

Dat klinkt natuurlijk hartstikke cliché, maar het is wel echt zo. Want toen ik begon met mijn bedrijf, vond ik dat hartstikke spannend. Ik was bang dat anderen mij raar zouden vinden en mij zouden veroordelen en afwijzen. Hoewel ik later leerde dat een ander mij niet kan afwijzen (dat kan ik namelijk alleen zelf doen 🙈) en dat een oordeel van een ander iets zegt over de ander en niks over mij, bleek mijn angst sowieso niet gegrond. Want: in dit eerste jaar heb ik helemaal geen veroordelende of nare reacties gehad als ik vertelde over mijn werk. 

En zo ging het ook met de bootcamp die ik organiseerde om te vieren dat mijn bedrijf een jaar bestaat. In eerste instantie was ik hartstikke enthousiast over mijn idee, maar later kreeg ik angstige gedachten als ‘’wie zit daar nou op te wachten?’’ en ‘’wat nou als er niemand meedoet?’’. Als ik naar die gedachten had geluisterd, was het hele bootcamp er nooit geweest. En dat zou echt zonde zijn geweest, want het bootcamp was een mega succes! Er deden veel meer mensen mee dan ik had verwacht, de sfeer in de groep was fantastisch en ik heb zoveel mensen mogen helpen! 🥰 

Dus, mijn grootste les van mijn eerste jaar als dierencoach is: volg je hart. Juist als je hoofd/gedachten/ego/andere mensen zeggen dat het niet gaat lukken en dat je het niet kunt. Angst an sich is helemaal niet erg. Angst zorgt ervoor dat je veilig bent en blijft. Angst is daarmee een super handige emotie, want het zorgt ervoor dat je niet zomaar iets doet wat echt gevaarlijk kan zijn. Dus als je iets eng vind, kijk dan goed naar het gevoel wat eronder zit. 

Als je angstige gedachten hebt en er zit ook echt een angstig gevoel onder, doe het dat niet. 

Als je angstige gedachten hebt, maar je intuïtief aanvoelt dat dit iets is wat je stiekem toch wel heel graag zou willen doen en wat je heel gaaf vind, doe het dan! Ga door je angst heen. Wees bang. Voel wat er te voelen valt. Praat op jezelf in. Maar ga ervoor! 

Want, zoals het bij mij zo goed uitpakte om toch die stap te zetten en als dierencoach te gaan werken, zo goed kan dat wat jij eigenlijk heel graag wilt, maar niet durft, ook uitpakken! Wat ik kan, kan jij ook 😄 

Wil je hier meer over horen? Ik leg het je allemaal uit in de nieuwe podcast aflevering, nummer 49. Je vind de aflevering door de ‘’In Verbinding Met Je Dier’’ podcast op te zoeken op Spotify of Apple Podcasts. En natuurlijk vind je ‘m ook via deze link: https://anchor.fm/in-verbinding-met-je-dier-podcast/episodes/49-De-grootste-les-die-ik-heb-geleerd-in-mijn-1e-jaar-als-dierencoach-e1lv2jv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *