Focus op dat wat goed gaat.

Focus op dat wat goed gaat. 

Ik kan best wel perfectionistisch en kritisch zijn, vooral naar mijzelf. Ik wil het graag goed doen en het beste uit mijzelf halen. Daarbij wil ik ook nog eens het beste baasje voor mijn dieren zijn die ik kan zijn. En dat is natuurlijk een hele mooie intentie, maar het zorgt er ook voor dat ik soms te kritisch denk en dan focus ik vooral op wat er nog niet goed is of goed gaat. 

Herkenbaar? Ik spreek veel baasjes die kritisch zijn naar zichzelf toe en zich daardoor ook onzeker voelen over hun eigen handelen. Die onzekerheid mag er zijn. Dat is heel menselijk. 

Onlangs wou ik iets met mijn paard oefenen wat nog niet goed ging. Mijn kritische brein dacht ‘’ja maar ik wil het haar wel goed aanleren’’, ‘’ik moet het goed doen’’, ‘’waarom lukt het nou niet’’ etc. Dat ging zo door, tot mijn paard zich er even in mengde. Ze kwam voor mij staan en zei heel duidelijk ‘’Anky, focus op wat er wel goed gaat’’. 

En ze had gelijk! Want mijn gedachten zijn energie. Daar waar ik mijn energie op richt, groeit. Focus ik op wat er niet goed gaat of wat ik niet wil, dan word dat alleen maar groter en meer. Focus ik op wat ik wel wil, op wat er wel goed gaat, dan groeit dat! Zo simpel werkt het. Echt. Door mij te focussen op wat er wel goed ging, voelde ik mij direct een stuk vrolijker en dankbaar. En was het de rest van de tijd een fijn samen zijn met mijn paard, waarbij ik ook weer kon genieten van de kleine dingen. 

Dus, dit mag een reminder zijn voor jou. Focus jij genoeg op wat er goed gaat met je dier? Deel hieronder in de reacties wat jij de laatste tijd enorm goed vind gaan met je dier! En het mogen ook kleine dingetjes zijn, want juist de dingen die zo klein en onbenullig lijken zijn vaak de belangrijkste factoren 😄

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *