”Ziet mijn hond soms spoken?”

Vandaag heb ik weer een hele interessante, nieuwe podcast aflevering voor je klaarstaan 😊 

Onlangs had ik namelijk een consult met een hond die het plotseling, van de een op de andere dag, eng vond om alleen thuis te blijven. Hij was dan erg onrustig en gespannen en maakte ook spullen kapot. Zijn baasje wou graag weten waar dat gedrag vandaan kwam en vroeg mij om met hem te communiceren. 

De hond vertelde mij dat hij één keer flink geschrokken was toen hij alleen thuis was, omdat hij iemand langs een raam zag lopen. Daarna was hij alle keren dat hij alleen thuis moest blijven bang geweest dat er weer iemand langs zou lopen en misschien zelfs wel binnen zou komen. 

Zijn baasje vertelde dat ze vlakbij een kerkhof wonen en opperde voorzichtig ‘’misschien heeft mijn hond wel een spook of geest gezien?’’ 🤔 Heel veel mensen zouden nu denken ‘’ja ja, dat kan helemaal niet!’’. Misschien denk jij dat ook wel. 

Maar, ik geloof er wél in dat dat kan! Ik heb zelf namelijk weleens zielen waargenomen, zowel van mensen als dieren, die overleden waren. En dieren kunnen dat ook. Zij zijn vaak zelfs nog gevoeliger dan wij en nemen daardoor veel meer waar. 

Ik geloof erin dat als een dier of mens overlijd, zijn ziel altijd blijft bestaan. En dat is goed nieuws, wat dat betekent ook dat je altijd met je dier verbonden blijft, ook na zijn/haar overlijden. Het waarnemen van de energie van een ziel is niet eng. Het klinkt voor sommigen wel eng, maar ik geloof er ook in dat een ziel van een overleden mens of dier je nooit kwaad kan doen. En mocht je het idee dat je een ziel kunt waarnemen wel eng vinden, dan kun je je daar voor afsluiten. Bijvoorbeeld door een intentie te zetten of een grens te stellen. Als jij een ziel niet wilt waarnemen, zal dat ook niet gebeuren. Maar het is wel goed om te weten dat het best kan zijn dat jouw dier ook weleens iets waarneemt wat jij niet ziet. Daar kun je dan eventueel weer rekening mee houden. 

En de hond? Tijdens het consult mocht ik aan hem uitleggen dat hij altijd veilig is in zijn huis. Ook als hij iemand langs het raam ziet lopen. Ik kon hem uitleggen dat alleen zijn baasjes het huis binnen kunnen komen. Dat gaf hem gelukkig een heleboel rust 😌

Laat dit voorbeeld een reminder zijn voor jezelf: als jij iets aanvoelt, kan dat zomaar kloppen. Ook als je innerlijke criticus of andere mensen zeggen dat iets niet kan of niet bestaat. Neem je intuïtie serieus. 

In de podcast aflevering van vandaag vertel ik meer over dit voorbeeld, maar deel ik ook vooral hoe je ermee om kunt gaan als jij weleens energie van een ziel waarneemt of als je vermoed dat je dier af en toe bijzondere dingen waarneemt. 

Je vind de aflevering via deze link: https://spotifyanchor-web.app.link/e/4vDskGKNZsb

Heb je nog vragen over dit onderwerp? Stuur mij gerust een berichtje! 😄 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *